Förstaklassto till salu

Fyrgångare med 8,5 för alla gångarter

Lokbra fra Blesastödum
Lokbra fra Blesastödum

Lokbrá frá Blesastödum IS2010287802 är en underbar häst för tävling och avel. Hon har en utmärkt bedömning med 8,5 för alla gångarter och hon har 8,18 för exteriör. Hon har lång slank hals, hög benkvalitet, bra hovar och mycket man och svans (8,5 för alla dessa egenskaper. Hon nedärver sina egenskaper till sina föl som liknar henne. Mycket vackert sto som trots sin unga ålder redan fått tre fina avkommor. Du kan se två av unghästarna nedan, Solfagur respektive Prins, som också är till salu. Lokbra är ett fynd för tävling och avel.

Unghästar till salu

På Engårdens Islandshästar finner du hästar för tävling och avel med mycket god kvalité. Inriktningen av aveln är att få fram hästar med mycket god tölt och gott lynne 

Födda 2019

Fölen födda 2019 är Máni, Prins & Hvitastjarna, alla efter hingsten Finnur fra Armot. 

 • Máni, svart hingst efter Pia fra Litlu-Brekku och Finnur fra Armot till salu. Pias släktingar har visat upp sig vid SM och VM. 
 • Prins, skäck hingst, efter Finnur fra Armoti och Lokbra fra Blesastödum, två förstaklassföräldrar, verkar vara ett hingstämne och växer snabbt. 
 • Hvita-Stjarna, fux sto efter Tiund fra Blesastödum och Finnur fra Armot. Hon är fux med en vit stjärna. Tiund är bedömd förstaklass och har en mycket bra stamtavla. 

Alla fölen har bedömts med goda resultat vid unghästmönstring 2019 och är till salu. De visar mycket god tölt och har lovande gångarter. 

Födda 2018

Fölen födda 2018 är BLUP hingstarna Solfagur (119) och Tjelvar  (120) som får betäcka från våren 2020.

Solfagur från Engården. Hingst, Fux. Blup 119 
Sólfagur har 119 i BLUP och får betäckningslicens för 10 ston år 2020. Sólfagur är något för dig som vill ha en BLUP-hingst och en häst med mycket stora möjligheter att bli en riktigt fin tävlingshäst. Väldigt trevligt lynne och lovande rörelser.han har hela 121 i BLUP för tölt. Tillfälle för dig som vill betäcka ditt sto till våren. Du får avdragsgill moms och kan ta hem kostnaden genom betäckning av fler ston. (SE2018119001).

 • e: Kjarval från Knutshyttan (8,26 med 9 för tölt, vilja och helhetsintryck)
 • ee Oliver frá Kvistum har många mycket fina avkommor och själv har han 8,93 för ridegenskaper
 • u: Lokbrá frá Blesastöðum 1A Totalt 8,0 med 8,5 för alla gångarter utom pass och skritt. Hon är 4-gångarer
 • ue: Loki frá Selfossi 8,58 i ridegenskaper med 9,5 för tölt, trav, vilja och helhetsintryck.

Se video: https://www.youtube.com/watch?v=2G43bhmGn90 

Solfagur
Solfagur
Solfagur
Solfagur

Tjelvar (Þjálfi) från Engården. Hingst, Fux med bred bläs. Blup 121 
Þjálfi, som brukar kallas Tjelvar, har en mycket förärvningssäker stam! Femgångare med fina rörelser, trevlig och samarbetsvillig. Þjálfi från Engården kommer att få obegränsad betäckningstillstånd vid årsskiftet när han blir två år, om inte BLUP:en sjunker under 120 då blir det begränsat till tio ston. Þjálfi är något för dig som vill ha en riktigt fin BLUP-hingst och en häst som har mycket stora möjligheter att bli en riktigt fin tävlingshäst. (SE2018119000).

 • e: Kjarval från Knutshyttan (8,26 med 9 för tölt, vilja och helhetsintryck)
 • u: Tíund frá Blesastödum 1A (Totalt 8,01 med 8,5 för tölt) 
 • ue: Krákur frá Blesastöðum 1A, med fin exteriör och ridegenskaper bl a 9,5 för tölt. 
 • uee Töfri frá Kjartansstöðum som också har 9,5 för tölt

På videon ser du Kjarval från Knutshyttan, pappa till båda hingstarna Solfagur och Tjelvar (Þjálfi).   

I videon ser du hur Solfagur och Tjelvar rör sig i hagen.